Over het gebouw

In de hoofdstad van Zeeland heeft architectenbureau ESTIDA begin 2015 het interieur van boutiquehotel The Roosevelt gerealiseerd. Hotel The Roosevelt is een particulier initiatief van ondernemersechtpaar Martin en Raymonde van der Louw uit Middelburg.

Jaren '50 monument
Het hotel is gevestigd in een jaren ’50 monument van architect J.F. Berghoef en bevindt zich op de Burg van Middelburg. Het is vernoemd naar de voormalige president van de Verenigde Staten met Zeeuwse voorouders, Franklin D. Roosevelt.

Grandeur en soberheid
In het historische pand vinden grandeur en soberheid elkaar dankzij het chique en ingetogen interieurconcept van ESTIDA. Uitgangspunt voor het ontwerp en de uitvoering was de elegante stijl uit de jaren 30 en 40, de periode van Roosevelts’ presidentschap.

Bijzonder project
De verbouwing van het pand was een bijzonder project omdat deze zowel uit esthetisch als uit technisch oogpunt moest kloppen vanwege het monumentale aard van het gebouw. De bijzondere sfeer van het hotel wordt gecreëerd door het contrast tussen de authentieke details en zware materialen en het gebruik van moderne elementen en vrolijke en warme stoffering.

Van deze tijd
Zo is een aantal on-gestucte wanden en het koperen leidingwerk in zicht gebleven en zijn de natuurstenen vloer en de zandstenen trap behouden om het typische karakter van het monument weer te geven. Door dit te combineren met notenhouten meubilair in jaren 30 stijl, luxe stoffen en rijke bekleding ademt het hotel een sfeer alsof het al jaren bestaat, en is het toch van deze tijd.

Kleurgebruik
Opvallend detail in het kleurgebruik is de kleur aquamarijn, de lievelingskleur van president Roosevelt. Het hotel vult deze jaren 30 tijdgeest aan door bijvoorbeeld het gebruik van de C.O. Bigelow zeep, die Eleanor Roosevelt gebruikte.

Slim en origineel
Het boutiquehotel heeft 28 unieke kamers en telt een aantal suites, waaronder een Presidential Suite, die door consistent gebruik van details zoals kleur en meubilair een eenheid vormen. De indeling van de kamers en suites is slim en origineel, waardoor de ruimtes optimaal benut worden. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Duplex suites, waar de hoogte van de kamers benut is door er een tweede niveau in aan te brengen. In de suites is extra ruimte gegenereerd door de loze gangruimte achter de kamers bij de suite te betrekken.

Stijvol en efficiënt
Ook het sanitair is efficiënt en stijlvol uitgevoerd in aparte en opvallende ruimtes zoals een voormalige kluis. Het is afgewerkt met vrijstaande baden, losse waskommen en prachtig tegelwerk. Verder herbergt het hotel een unieke en beschutte stadstuin. Piece de résistance van het hotel is de kosmopolitische wijnbar D’Oriënt met zijn opvallende Krion barblad en groene glasmozaïek in het barfront.

Image
Image
Image