Middelburg - Het idee om een nieuw hotel te beginnen, ontstond aan hun keukentafel Die staat aan de Kinderdijk in Middelburg, in het monumentale pand waarin ze al jaren een B&B uitbaten: Guesthouse 1560. „Wij zitten altijd vol. Altijd! We vroegen ons af: hoe kan dat nou?"

Het antwoord, ontdekten Ray-monde en Martin van der Louw, is dat er in Middelburg behoefte is aan meer hotelkamers in het luxere segment. Hun plan om aan de overkant, de Rouaansekaai, een hotel te beginnen, mislukte. En toen stuitten ze op het Polder-huis, aan de Nieuwe Burg, tegen-over de Abdij. Een betere locatie en fysiek beter geschikt als hotel dan wat ze aan de Rouaansekaai op het oog hadden, constateerde het echtpaar. „Je hebt volume nodig om een hotel rendabel te maken. Hier kunnen we 28 kamers in maken. Bovendien is dit een AAA-locatie: midden in de stad en vlak bij alle restaurants", legt Raymonde van der Louw uit.

Het Polderhuis was het kantoor van het waterschap Walcheren en later voor verschillende andere instanties. De werkkamers worden de hotelkamers. Sommige met de badkamer beneden en de slaapkamer boven (videkamers); sommige met een kleine patio; sommige met genoeg ruimte om te dienen als familiekamer. De vergaderzaal, die uitkijkt op de Abdij, wordt een bruidssuite, die - als het bed eruit gaat - ook dienst kan doen als conferentiezaal. „Van zichzelf is het een vrij sober gebouw. In overleg met onze architect hebben we voor de inrichting gekozen voor rijke materialen", zegt Martin van der Louw. Hij omschrijft de sfeer als 'jaren-50-chic'. De kamers zullen tussen de 100 en 300 euro per nacht kosten, parkeren kan op gereserveerde plaatsen in de parkeergarage aan de Kousteensedijk.

In maart 2015 gaat The Roosevelt open. Er zullen, naast het echt, paar, nog acht mensen een baan in vinden. „Onze ambitie is om een plek in de top-10 van boutiquehotels te veroveren." Met hun hotel dragen ze bij aan het streven van de gemeente Middelburg om de hotelmarkt te vergroten en het toerisme te stimuleren. Maar, vindt het echtpaar, daar moeten de gemeente en de andere ondernemers zich ook voor inspannen. „Middelburg heeft de potentie om jaarrond een attractie te zijn. Mits we daar samen meer voor doen. Er moeten meer activiteiten voor toeristen komen. En ja, sommige horecazaken zijn nu op zondag en maandag dicht."