Presidentieel verblijf (met goede wijn bar)

Wie voor het oude Polderhuis in hartje Middelburgstaat, bedenkt niet dat er achter de dikke muren een hotel met 28 ruime kamers schuilgaat. En ruimte is precies wat Martin en Raymonde van der Louw nodig hadden, nadat hun goed lopende b & b uit zijn jas je was gegroeid. The Roosevelt, sinds begin maart open ,is hun ultieme droom. “Een luxe, internationaal boetiek hotel is precies wat Zeeland en dan met name Middelburg , nodig heeft .”

Toen Martin en Raymonde van der Louw enkele jaren geleden vanuit Vlissingen naar Middelburg verhuisden bleek hun nieuwe huis al snel veel te groot. Twee slaapkamers werden daarom ingericht als luxe bed & breakfast. Het was het begin van hun succesvolle carrière als horecaondernemers, want sinds maart is The Roosevelt een feit; een internationaal ogend boetiekhotel met 28 ruime kamers en suites, een wijnbar en een beschutte stadstuin. Het hotel, dat zich bevindt in het oude Polderhuis, is vernoemd naar de Amerikaanse oud-president Franklin Delano Roosevelt, wiens voorouders uit Zeeland kwamen. Bovendien worden in de Zeeuwse stad tweejaarlijks de Four Freedom Awards uitgereikt, die zijn ontstaan uit het gedachtengoed van Roosevelt. Het stadje wordt dan overspoeld met Amerikanen en andere internationale gasten. Raymonde van der Louw: “Met The Roosevelt willen we inspelen op de behoefte aan luxe hotelkamers in Zeeland. Een luxe, internationaal ogend boetiekhotel is precies wat Zeeland, en dan met name Middelburg, nodig heeft.”

Eleanors zeep

Het Amsterdamse interieurbureau ESTIDA nam het design van het hotel op zich en creëerde een sober, chic interieur om het beeld uit de jaren van de oud-president en zijn vrouw Eleanor te bekrachtigen. Zelfs over de details is nagedacht: in elke badkamer ligt de C.O. Bigelowzeep, die Eleanor graag gebruikte. Elke kamer is uniek, maar met de kleuren, meubels en een karakteristieke uitstraling, is eenheid gecreëerd. In de hotellobby bevindt zich hotelbar D’Oriënt, waar de gasten én Middelburgers zelf uit een grote selectie wijnen kunnen kiezen. “Een goede wijnbar was hier ook nog niet”, vertelt Martin van der Louw. “Met ons concept van luxe hotel met wijnbar, proberen we Zeeland op de kaart te zetten. Binnenkort is de officiële opening en voor die speciale gelegenheid hopen we de achterkleindochter van Roosevelt over te laten komen. Dat zou echt fantastisch zijn.”