In het voorjaar opende Boutique Hotel The Roosevelt in Middelburg haar deuren.  Het hotel bevindt zich in een gemeentelijk monument gelegen midden in het centrum van de Zeeuwse hoofdstad, op 200 meter van de Markt, de grootste winkelstraat en de beroemde abdij van Middelburg. Hotel The Roosevelt telt 4 hotelsuites, 24 boutique hotelkamers, vergaderruimten, trendy wijnbar The Orient en een beschutte stadstuin.

Het hotel is een particulier initiatief van het Middelburgse ondememersechtpaar Raymonde en Martin van der Louw. Eerder startten zij het goedlopende bed & breakfast Guesthouse 1560 in Middelburg. Met de opening van Hotel The Roosevelt speelt het echtpaar in op de behoefte aan meer hotelkamers in het luxe segment in de Zeeuwse hoofdstad. Het hotel is gevestigd in een uniek monument, het voormalige Polderhuis, waar het polderbestuur zetelde. Zij bewaakten de dijken van Walcheren en inden de maatschapbelasting van de boeren. Het pand kreeg een soort Zeeuwse onverzettelijkheid mee, vandaar de robuuste, massieve uitstraling en heel wel authentieke details. Het biedt uitzicht over het plein voor de Abdij en de kerktoren De Lange Jan.

Naamgeving 'Roosevelt'

De naam "Roosevelt" is verbonden met Zeeland en Middelburg. Voormalig president van de Verenigde staten, Franklin D. Roosevelt, met Zeeuwse voorouders gaf in 1941 zijn beroemde State of Union waarbij hij stelde dat iedereen op de wereld recht heeft op vier mensenrechten: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van vrees. Om deze idealen levend te houden en het een gedachtegoed van Roosevelt uit te dragen, worden er door de Roosevelt Study Center gelegen aan de overzijde van het hotel een in de twee jaar de Four Freedoms Awards uitgereikt. Vorig jaar werd een Four Freedoms Award uitgereikt aan de winnares van de Nobelprijs voor de vrede, Malala. Ook de universiteit van Middelburg, het University College Roosevelt, is vernoemd naar Roosevelt. Een aantal favorieten van President Franklin D. Roosevelt zijn terug te vinden in het hotel, zoals boeken. President Roosevelt hield van lezen. Hij had meer dan 20.000 boeken in zijn collectie en hiervan was een van zijn meest favoriete boeken `A collection of Rudyard Kipling poems'. Een boek met een bundeling van gedichten, waarin de imperialistische kijk op het leven, sterk naar voren kwam. De hotelgast kan dit favoriete boek terugvinden in de boekenkast. Voor de inrichting van Hotel The Roosevelt is een zeer speciale kleur blauw gekozen, aquamarijn. De kleur blauw was de favoriete kleur van de vrouw van President Roosevelt Eleanor. Blauw is naast de officiële kleur van de democratische partij in de Verenigde Staten, ook een onderdeel van de Nederlandse vlag. De voorouders van Franklin D. Roosevelt komen uit Zeeland en hij was erg trots op zijn Nederlandse/Zeeuwse roots. Een typisch Nederlands product, waar ook de Amerikaanse familie Roosevelt veel van hield, zijn bloemen. Wilde bloesem, magnolia en rozen waren enkele van de favorieten van de familie. Deze en vele andere bloemen zijn te vinden in de publieke ruimtes en de bijzondere stadstuin. Bijzondere sigaren zullen verkocht gaan worden in Hotel The Roosevelt. Zowel President Theodore Roosevelt, als president Franklin D. Roosevelt rookten graag een goede sigaar. In de eerste helft van de 20e eeuw maakten sigarenmakers vaak speciale sigaren, waarop een president en/of een presidentskandidaat werd afgebeeld met prachtig bedrukte sigarenbandjes. Voor president Franklin D. Roosevelt is er ook een mooi etiket ontwerpen in zijn herverkiezingsperiode.

Alle kamers zijn kleurrijk anders

De 28 boutique hotelkamers en suites zien er allemaal verschillend uit en hebben een eigentijdse design inrichting met opvallende kleuren. Er zijn kamers met een eigen patio, met plafonds van meer dan 4 meter hoog en kamers waar de originele kluizen van het Polderhuis werden omgebouwd tot badkamer of waar de oude kastenwanden nog in zitten. De keuze van het type kamer bepaalt de gast zelf via de website. Hotel The Roosevelt is gevestigd in een authentiek jaren '50 monument van architect J.F. Berg-hoef. In dit historische pand heeft ESTIDA interieurdesign - onder andere bekend van Hotel New York Rotterdam, de Jopenkerk en de nieuwste generatie van La Place - een cosmopolitische sfeer gecreëerd door oude details te combineren met moderne elementen. Voor Hotel The Roosevelt heeft ESTIDA een sober chic interieurconcept gecreëerd om het beeld uit de jaren van Franklin en Eleanor Roosevelt te bekrachtigen. Hoewel elke kamer in het Boutiquehotel uniek is, heeft ESTIDA door middel van kleur, meubelcombinaties en karakteristieke uitstraling, eenheid gecreëerd.