In hartje Middelburg ligt Hotel The Roosevelt, initiatief van ondernemersechtpaar Raymonde en Martin van der Louw. De verbouwing van het gemeentelijk monument, gevestigd op de Burg van Middelburg, is inmiddels volledig voltooid. The Roosevelt beschikt over vier hotelsuites, 24 boutique hotelkamers, een Presendential Suite, diverse vergaderruimten, wijnbar ‘The Orient’, gastronomische restaurant ‘The Roosevelt’ en een beschutte stadstuin.

Het luxe en kosmopolitisch Boutique hotel beschikt over vele authentieke details en biedt uitzicht op het eeuwenoude Abdijcomplex en de Lange Jan, de grote kerktoren van Middelburg. Woensdag 20 april is het hotel officieel geopend door Anne en Elliott Roosevelt, kleindochter en kleinzoon van Franklin Delano Roosevelt. Dit gebeurde op passende wijze door de onthulling van een schilderij van hun grootvader dat werd opgehangen in de Presidential Suite van het hotel.

Roosevelt en Zeeland

De naam ‘Roosevelt’ is verbonden met Zeeland en Middelburg. Voormalig president van de Verenigde Staten, Franklin D. Roosevelt, met Zeeuwse voorouders, gaf in 1941 zijn beroemde State of Union. Hierin stelde hij dat iedereen op de wereld recht heeft op vier mensenrechten: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van vrees.

Om deze idealen levend te houden en het gedachtegoed van Roosevelt uit te dragen, worden er door de Roosevelt Foundation, gehuisvest binnen het Abdijcomplex, eens in de twee jaar de Four Freedoms Awards uitgereikt. De uitreiking vindt plaats op donderdag 21 april. Laureaat International Four Freedoms Award 2016 is Duitse bondskanselier Angela Merkel. De familie Roosevelt is bij die uitreiking aanwezig.