Hoewel hotel The Roosevelt in Middelburg al ongeveer een jaar gasten ontvangt, liet ondernemersechtpaar Ray-monde en Martin de Louw pas deze week de deuren van hun hotel officieel openen. En wel door Anne en Elliott Roosevelt, kleindochter en kleinzoon van Franklin D. Roosevelt.

Middelburgs hotel officieel geopend door nazaten van Amerikaanse oud-president

Het is heel uniek dat twee kleinkinderen van Roosevelt dit wilden doen", zegt Ray-monde.Het is heel uniek dat twee kleinkinderen van Roosevelt dit wilden doen", zegt Ray-monde.
"Zij komen één keer in de twee jaar naar Middel-burg voor de uitreiking van de Four Freedom Awards. Het andere jaar vinden de Awards namelijk in New York plaats.
 We vinden het heel bijzonder dat deze mensen in Middelburg waren en ook bereid waren ons hotel te openen. Zo'n kans konden wij niet laten schieten. Het hele hotel was namelijk afgehuurd door de Roosevelt Foundation en zat vol met genodigden voor de Four Freedom Awards."

Verbouwing

The Roosevelt is na een verbouwing nu ongeveer een jaar in bedrijf. Het echtpaar wilde weinig aan het pand veranderen. "Wij hebben alleen dingen toegevoegd aan het hotel. Het heeft een halfjaar geduurd om het pand hotel-waardig te maken. Je ziet vaak bij hotels dat alle kamers er hetzelfde uitzien. Bij The Roosevelt is elke kamer uniek. Hiermee bereiken wij dat onze gasten die terugkijken op een verblijf in The Roosevelt, zich ons hotel en onze bijzondere kamers herinneren."

Gasten

Het hotel ontvangt vaak ouders van studenten van University College Roosevelt, zegt Raymonde, maar ook zakenmensen. "En veel toeristen. De gasten die hier verblijven, komen voornamelijk uit Nederland, Duitsland en België.
Vaak zijn dit dan twee soorten gasten, mensen die alleen voor het strand komen en de 'cultuurmensen'. De gasten die voornamelijk voor het strand komen, zie je s morgens de deur uit gaan en pas vaak 's avonds weer
terugkomen. Maar er zijn ook gasten die echt voor de cultuur van Middelburg komen. Dan besef je pas hoe bijzonder Middelburg als stad eigenlijk is."