Ook fan van de brede Nederlandse stranden? En u wilt die lange wandeling combineren met winkelen in een gezellig stadje en een nacht in een knus hotel? Dan is er The Roosevelt in het Zeeuwse Middelburg.

Hotel

De heerlijke boekenwinkel/lunchplek De Drukkerij was voor ons altijd al een goede reden om uit te gaan waaien aan zee en vervolgens naar Middelburg te trekken – een uur rijden vanuit Gent of Antwerpen. Nu hebben we ook een reden om in dat sympathieke Zeeuwse stadje te blijven slapen. Vorig jaar opende boetiekhotel The Roosevelt. Het is gevestigd in het voormalige Polderhuis, een historisch pand uit de jaren vijftig waar het polderbestuur zetelde. Na een stevige renovatie telt het nu 28 hotelkamers die smaakvol oude details combineren met moderne elementen. Het leverde het hotel al meteen een nominatie op voor “best hotel design” bij felbegeerde Nederlandse horecaprijzen. Je vergissen van voordeur is onmogelijk, want er staan reusachtige letters voor het pand; eenmaal binnen is het wennen: je aanmelden doe je gewoon bij de bar, die aansluit op een klein, knus salon. Die naam? De Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt had Zeeuwse voorouders en aan de overzijde van het hotel bevindt zich het Roosevelt Study Center, een onderzoeksinstituut. Maar vrees niet voor een themahotel. De link wordt louter doorgetrokken in een paar onopvallende details. The Roosevelt beschikt niet over een eigen parking, maar wel over een binnenplein, waar ook een saunaruimte is.

Restaurant

The Roosevelt heeft geen restaurant, en dat snappen we. Middelburg is zo klein en gezellig dat alle eetgelegenheden op wandelafstand liggen en iedereen er tijdens een weekendje weg geheid voor opteert om een restaurantje op te zoeken. Maar hoe te kiezen? Op zoek naar een fijne plek die ook vegetariërs verwent, wenden we ons eerst tot Google. Omdat we daar niks vinden, proberen we het bij de barvrouw/ receptioniste. Ze suggereert meteen een leuk café-restaurant (De Vriendschap) waar we heerlijk eten.

Kamer

De troef van The Roosevelt. Niet alleen ziet elke kamer er anders uit, je kan via de website ook kiezen welke je wil boeken. Die met het bed op de mezzanine, of die met de badkamer in een oude kluis? Wij slapen in een warm ingerichte kamer met hoog plafond waarin oranjebruin de dominante kleur is en waaraan je twee dingen ziet: een designbureau heeft zich over de inrichting ontfermd en bij de renovatie van een oud pand moeten er keuzes worden gemaakt. Toilet en douche werden in twee op elkaar aansluitende cabines achter het hoofdeind van het bed gezet (ingang toilet aan de ene kant, ingang douche aan de andere) en de wastafel kreeg een beetje onhandig een plaats in een van de vele bruine kasten die samen een muur vormen. De handdoeken moeten aan een klein houten laddertje en wij voelen ons schuldig bij elke druppel water op de parketvloer. Prijzen variëren van 94 tot 349 euro per nacht.

Ontbijt

The Roosevelt doet het zonder ontbijtbuffet. Je krijgt aan tafel een dienblad met daarop van alles wat. Het zijn vaak miniporties, maar je mag zonder blozen nog extra porties vragen. Wat wij waardeerden: het zorgt voor een ongekend rustige ontbijtruimte.

Conclusie

We voelden ons meteen thuis op deze gezellige plek en vragen ons nu al af welke kamer we de volgende keer zullen uitproberen.